Slayers Team
Intregistreazate pe http://slayers.forumer.ro si dal si prietenilor mai departe Very Happy
Slayers Team
Intregistreazate pe http://slayers.forumer.ro si dal si prietenilor mai departe Very Happy
Slayers Team
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.


 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

 

 Documentare Cstrike 1.6

In jos 
AutorMesaj
sLy^SaVe-cL
Admin
sLy^SaVe-cL


Mesaje : 132
Data de inscriere : 18/01/2010

Documentare Cstrike 1.6 Empty
MesajSubiect: Documentare Cstrike 1.6   Documentare Cstrike 1.6 Icon_minitimeMar Ian 19, 2010 3:33 pm

Counter-Strike este un first-person shooter(FPS) in care jucatorii se alatura fie teroristilor fie echipelor speciale ale politiei. Fiecare echipa incearca sa indeplineasca obiectivele misiunii sau sa elimine echipa opusa. Fiecare runda incepe cu cele 2 echipe aparand simultan(SPAWN) fiecare in bazele lor aflate de obicei la capetele opuse ale hartii. Jucatorul poate sa aleaga intre 8 caractere diferite(cate 4 pentru fiecare echipa. Counter-Strike:Condition Zero a mai adougat cate un caracter fiecarei echipe). Fiecare jucator porneste, in general cu $800(desi suma poate fi editata de un administrator), 2 cartuse de munitie, un cutit, si un pistol: un Heckler & Koch USP 45 pentru fortele speciale ale politiei si un GLOCK 18c pentru teroristi. Jucatorilor li se da un ragaz inaintea inceperii fiecarei runde(cunoscut sub numele de freeze time) pentru a se pregati si a cumpara echipament. Se pot intoarce in zona de cumparare (baza) intr-un anumit interval de timp pentru a cumpara ecipament nou(90 de secunde default). Odata ce runda s-a terminat jucatorii supravietuitori tin echipamentele cumparate la inceputul rundei pentru a fi folosit in runda urmatoare. Jucatorii ucisi incep runda cu echipamentul de baza(default).

Banusuri in $ sunt repartizate pentru castigarea unei runde, pierderea ei, uciderea unui inamic, salvarea unui ostatic sau plantarea bombei.

Tabela de scor arata scorul echipelor in aditie statisticilor pentru fiecare jucator: nume, scor(kills), death's, si ping-ul(sau LAG-ul in milisecunde). Tabela de scor indica deasemenea si daca un jucator este mort sau viu, daca poarta bomba sau este VIP-ul(pe hartiile cu profil asasinare), desi informatiile despre jucatorii aflati in echipa opusa sunt restrictionate pana cand jucatorul este mort(dead), pentru ca informatiile sunt importante. Jucatorii ucisi devin "fantome" pentru restul rundei, ei nu pot sa-si schimbe numele pana cand nu sunt readusi la viata(SPAWN) din nou, chat-text-ul nu poate fi trimis sau receptionat de jucatorii care sunt inca in viata, iat voice-chat-ul poate fi doar receptionat de la jucatorii in viata si nu trimis lor (asta daca nu cumva cvar-ul sv_alltalk este setat pe 1). Multe din noile harti FY(fun yard) permit jucatorilor morti sa comunice cu cei ce sunt in viata. "Fantomele" pot urmarii restul rundei din perspective diferite selectabile, desi majoritatea serverelor opresc unele perspective pentru a prevenii ca jucatorii morti sa dezvaluie informatii celor inca in viata prin intermediul unor programe media alternative(TeamSpeak sau Ventrilo). Aceasta tehnica, cunoscuta sub numele de "ghosting" este considerata cheat in majoritatea shooterelor tactice.

REALISM
Counter-Strike este menit a fi mai realistic decat shooterele first-person futuristice ca si Quake III Arena si Unreal Tournament, dar e construit in asa fel incat sa mentina rapiditatea actiunii(pierzand claritatea detaliului). Pentru a ucide un jucator sunt necesare putine lovituri. Insa loviturile(damage) nu au impact permanent asupra abilitatii de a fugii si a efectua salturi, permitand unui jucator cu doar cateva lovituri ramase sa continue lupta la fel de bine ca oricare jucator. Miscarea si viteza de sprint sunt momentar restrictionate pentru aproximativ o secunda in urma incasarii unor lovituri.


Hartile

Hartiile din Counter-Strike determina gameplay-ul si obiectivele misiunilor. Sunt 3 tipuri de harti oficiale in Counter-Strike: Hostage rescue(salvarea ostaticilor), identificate cu ajutorul prefixului cs in fata numelui hartii(ex: cs_militia, cs_office), Bomb defusal(dezamorsare bomba), identificate cu prefixul de in fata numelui hartii(ex: de_dust2, de_inferno) si Assasination(sau asasinat) identificate cu ajutorul prefixului as(ex: as_oilrig), in care un membru al echipei fortelor speciale ale politiei devine VIP si trebuie protejat pana ajunge intr-o zana de evadare(acest tip de harta e absenta in Counter-Strike:Source). In versiuni timpurii ale jocului mai exista inca un tip de harta oficiala numita Terrorist Escape(evadarea teroriostilor). Diferite tipuri de harti au mai aparut pentru Counter-Strike 1.6 care nu sunt oficiale: FY(Fight Yard), AWP(Sniper War), AIM(Combat Skill) KA(Knife Arena), HE(Grenade-War), GG(Gun Game), si altele...


Arme

Una din caracteristicile incarnarii originale a jocului a fost ca armele nu erau fictionale, ca la majoritatea jocurilor de acest gen, in schimb folosindu-te modele de arme folosite in lume de grupari teroriste si forte ale politiei. Armele sunt, oricum doar semi-realistice: multe dintre ele nu respecta "the real thing" pana la ultimul detaliu(difera, spre exemplu calibrul munitiei sau demunile lor). Sau alte arme nu respecta comportarea reala din timpul tragerii, si descarcarea cartuselor se face pe partea gresita a armei. Acest fapt se datoreaza faptului ca unul din designerii jocului era stangaci si a modelat armele fiind tinute in mana stanga.

Deasemenea, comportarea din timpul tragerii, unde gloantele ajung cand arma este folosita, se aseamana foarte putin cu comportarea la tragere a armelor adevarate. Din punctul asta de vedere Counter-Strike inseamna "multa distractie" dar fara realism.

Cand primele versiuni ale jocului au fost lansate armelor lii s-a dat nume fictionale si firme de productie la fel de fictionale, asta probabil din cauza problemelor de drept de autor. Numele lor sunt vizibile la incepului fiecarei runde cand se fac "cumparaturiile" pentru echipament. Consola, pe de alta parte se refera intr-un alt mod la arme decat meniul "buy", folosing numele adevarat a armei (ex: Consola numeste "Bullpup" ca "AUG", arma reala pe care Bullpup se bazeaza).


Cultura Cs

Counter-Strike este popular din cauza culturii ce il inconjoara, care include tot de la jucatori profesionisti si ligi de CS pana la cheating excesiv si comportamente de tot felul. Unele echipe profesioniste de Counter-Strike numite clanuri castiga bani frumosi pentru a se juca CS, exemplele cele mai concludente sunt : SK Gaming, Team 3D, fnatic , etc...

MOSTENIREA CS
Counter-Strike ramane extrem de popular pana in zilele noastre. In curent sunt ligi online profesioniste ce sustin Counter-Strike cum ar fi Cyberathlete Amateur League(CAL) si CyberEvolution, o liga de genul "pay-to-play". Diferite concursuri pe LAN sunt tinute in America si Europa, cele mai mari fiind Cyberathlete Professional League (CPL), Electronic Sports World Cup(ESWC), World e-Sports Games (WEG) si World Cyber Games (WCG). Aceste campionate sunt televizate, comentate si analizate.
Sus In jos
https://slayers.forum-canada.com
 
Documentare Cstrike 1.6
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Slayers Team :: Tutoriale & Cstrike :: Documentar Cstrike-
Mergi direct la: